RADE TERZIC DEMANTUJE TVRDNJE VIDE PETROVIC - SKERO

Izvor: B92

Subota, 15.06.2002.

19:00

Default images
Predsednica Okruznog suda u Beogradu Vida Petrovic Skero prozvala je u petak tuzilastvo i policiju da snose odgovornost za sporo resavanje sudskih procesa jer se, kako je rekla istrage vrse nekoliko meseci dok se ne podigne optuznica. U materijalu oko krivicnih procesa podeljenom u petak novinarima navodi se da je od 42 slucaja 25 jos uvek u fazi istrage ili se nalaze u tuzilastvu zbog prosirenja istrage. U pet slucajeva je u toku glavni pretres, donete su cetiri prvostepene pravosnazne presude a u isto toliko slucajeva je obustavljeno krivicno gonjenje.

Reagujuci na izjavu Vide Petrovic Skero, okruzni javni tuzilac Rade Terzic za B92 kaze da je za sedam lica, od osam, po zalbi tuzilastva preinacena odluka o ukidanju pritvora i tim licima je odredjen pritvor.

Ta odluka je realizovana samo u odnosu na dva lica, od kojih se jedno samo javilo u zatvor. U odnosu na jedno lice, predmet protiv zamenika tuzioca koji je propustio da izjavi zalbu sprovodi se odgovarajuci postupak u Vrhovnom sudu Srbije, i trenutno se utvrdjuje njegova odgovornost. "Skero je pomenula par predmeta koji su navodno stopirani", podsetio je Terzic i napomenuo da je tuzilastvo "po zakonu ovlasceno da i nakon sprovedene istrage proverava cinjenice koje su od znacaja".

"Neki predmeti po svojoj prirodi zahtevaju vise vremena za obradu i donosenje konacne odluke, s obzirom na obimnost materijala koji terba pregledati", rekao je Terzic i posebno istakao predmet Jezdimira Vasiljevica. "Medju vise stotina najbitnijih predmeta u okruznom tuzilastvu u Beogradu, predsednik Vida Petrovic - Skero je izabrala tih par slucajeva", kaze Terzic i dodaje da se pita "koja je bila njena namera". "Pri tom predsednik Okruznog suda nije odgovorila na jedno jako bitno pitanje, niti se izjasnila o njemu, a to je pitanje kaznene politike na koju je tuzilastvo ukazalo i pokusavalo uticati izjavljivanjem zalbi, pa je u tuzilastvu u celoj Srbiji u poslednih sest meseci znacajno povecan broj zalbi na sudske odluke", izjavio je za B92 okruzni javni tuzilac Rade Terzic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: