"TREBA VREMENA ZA ISKORENJIVANJE KORPUCIJE"

Izvor: B92

Subota, 15.06.2002.

19:00

Default images
Ekspert Svetske banke za borbu protiv korupcije Bertran de Spevil ocenio je da u Srbiji postoji odlucnost vlasti i drustva za borbu protiv tog vida kriminala. De Spevil, koji vec 2 nedelje boravi u Jugoslaviji na poziv Saveta za borbu protiv korupcije, izjavio je da je za iskorenjivanje korupcije potrebno mnogo vremena. On je naveo da strategija borbe treba da pociva na 3 osnovna elementa, sprovodjenju zakona, prevenciji i promeni svesti gradjana. "Za borbu protiv korpucije je potrebno vreme, to je neprikidan proces koji polako pokazuje rezultate. Uspeh je postignut kada smanjite korupciju do momenta kada vise nije zanemarljivo sve sto pokusavate da razvijete i izgradite u Srbiji, u ekonomiji ili na politickom frontu. Kada se dosegne nivo da gradjani vise ne osecaju da je korupcija neizbezan nacin zivota, kada postanu netolerantni prema korupciji i ne zele da se ona vrati u njihov zivot, tada mozete da kazete da ste postigli uspeh", rekao je De Spevil.

Sekretar Ministarstva finansija i predstavnik Srbije u Antikorupcijskoj inicijativi Pakta stabilnosti Aleksandra Drecun izjavila je da je izradjena radna verzija Zakona o sprecavanju konflikta interesa i Zakona o finansiranju politickih partija koji ce u septembru uci u skupstinsku proceduru. Ona je najavila da ce naredne nedelje poslanici republicke skupstine raspravljati o zakonu o javnim nabavkama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: