OSLOBODJEN AFRIM ZECIRI OPTUZEN ZA UBISTVO SRBA U CERNICI

Izvor: B92

Subota, 15.06.2002.

19:00

Default images
Medjunarodno vece Okruznog suda u Gnjilanu izreklo je u subotu oslobadjajucu presudu Afrimu Zeciriju iz sela Cernica, optuzenom za ubistvo troje i ranjavanje dvoje Srba i tom selu nadomak Gnjilana pre dve godine, preneli su pristinski mediji na albanskom jeziku. Bivsi administratori UN na Kosovu Bernar Kusner i Hans Hekerup optuzenom su produzavali istrazni pritvor sve dok ne bude utvrdjeno dali je zaista kriv po navodima optuzbe. Srbi iz Cernice su za ubistvo njihovih sugradjana u maju 2000. godine - Vojina Vasica (57), Tihomira Trifunovica (43) i cetvorogodisnjeg Milosa Petrovica, optuzili Zecirija a zastupnik ostecenih na sudjenju u Gnjilanu advokat Olivera Jovanovic zatrazila je da optuzeni bude osudjen na smrtnu kaznu. Za razliku od nje i medjunarodnog tuzioca Markela Hertmana, koji je u zavrsnoj reci zatrazio da optuzenom bude izrecena visoka kazna, Sudsko vece koje su cinili Van Jesen, Rajmond Levi i Fahredin Imeri, odbacilo je optuzbe i proglasilo Zecirija nevinim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: