PROTEST SUBOTICEVIH ADVOKATA ZBOG ODLAGANJA SUDJENJA SESELJU

Izvor: B92

Subota, 15.06.2002.

19:00

Default images
Advokati svajcarskog biznismena, Stanka Subotica Caneta, protestovali su zbog odluke cetvrtog opstinskog suda u Beogradu, da odlozi sudjenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Seselju, koga je Subotic tuzio zbog klevete. Predsednik radikala optuzio je Subotica da je organizovao ubistvo bivseg zamenika ministra srpske policije Radovana Stojicica Badze. Suboticev advokat Vlado Pavicevic rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da se u izvestaju koji je Seselj dostavio sudu kao dokazni materijal protiv Subotica nigde ne spominje veza izmedju Stojicica i njegovog branjenika. "Mi mislimo da Vojislav Seselj zna ko je izvrsilac ubistva Radovana Stojcica, i on zna da mi znamo da on zna ko su pravi izvrsioci. Nas klijent se, sticajem okolnosti, nasao u zizi paznje nase javnosti, kada je 'Nacional' u jednoj kontinuiranoj kampanji poceo da pise o Stanku Suboticu kao sverceru cigaretama na ovim prostorima. Naime, politicki protivnici Mila Djukanovica i gospodina Djindjica njihovo poznanstvo sa Stankom Suboticem se koriste, kao i posao kojim se delimicno bavi Stanko Subotic, a to je veletrgovina duvanom. Niko na planeti nije do danas dao ni jedan jedini dokaz o svercu cigaretama od strane naseg klijenta. Sve njegove firme i dan danas rade, ima kompanije u vise zemalja sveta, zaposljava vise od hiljadu ljudi", rekao je Pavicevic.

Advokatski tim Stanka Subotica, nezadovoljan nacinom na koji je sudija Zoran Tejic vodio sudjenje Seselju 10. juna, zatrazio je njegovo izuzece, naglasivsi da je umesto da presudi, on tada odlozio sudjenje za 30. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: