MORBIDNO KLADJENJE U IZRAELU

Izvor: B92

Subota, 15.06.2002.

19:00

Default images
Policija je pokrenula istragu o jednom izraelskom kockarskom lancu osumnjicenom za morbidno kladjenje - ko ce biti meta sledeceg samoubilackog bombaskog napada. Kladionicarski lanac osnovan je u juznom izraelskom gradu Kirjat Malaciu, gdje lokalni kockari mogu popuniti listice na kome se nalaze imena razlicitih mesta i oblasti u Izraelu, pise nedeljnik "Zman Tel Aviv". "Ispitujemo da li je doslo do krsenja zakona o kocki", rekao je potparol policije Gil Klajman. "Ne zalazimo u moralne aspekte". Nedeljnik pise da se grupa ljudi koja je pokrenula ovaj biznis prvobitno bavila sportskim kladjenjem. Minimum uloga mora biti 10 sekela (dva dolara), a dobici se moraju isplacivati svaki put posto se napad dogodi. Na listicima za kladjenje pise da opklade vaze samo u slucaju napada Arapa na Jevreje, a ne obrnuto, i vest o napadu mora biti objavljena u medijima, pise nedeljnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: