DJINDJIC U NOVOM PAZARU

Izvor: B92

Petak, 31.05.2002.

19:00

Default images
Predsednik Vlade Srbije Zoran Djindjic izjavio je u petak da Vlada "podrzava osnivanje univerziteta u Novom Pazaru". On je medijima rekao da je povod boravka u Novom Pazaru uspostavljanje bolje komunikacije sa tom regijom, "koja je u prethodnih deset godina bila prekinuta po nacionalnom i ideoloskom kljucu".

Djindjic je agenciji Beta kazao da ce uskoro u tom gradu biti otvoreno odeljenje trgovackog suda, formirana privredna komora i carinska ispostava.

U okviru turneje "Srbija na novom putu", premijer Djindjic se u Novom Pazaru sastao sa staresinom manastira Sopocani igumanom Mihajlom, sandzackim muftijom Muamerom Zukorlicem i privrednicima tog podrucja.

Prema njegovim recima, do sada je odobreno 280 kreditnih zahteva, u ukupnom iznosu od 1,2 miliona evra, a u proceduri je jos toliko.

Djindjic je najavio kredite za obnavljanje stocnog fonda i pozvao poljoprivrednike da se sa izradjenim projektima obrate Fondu za razvoj Srbije. "Bitno je da se pravi sto je moguce vise finalnih proizvoda kako bi se postigla sto bolja cena na svetskom trzistu", rekao je on.

Djindjic je tribinu u Novom Pazaru odrzao na otvorenom prostoru, jer je novopazarski Dom kulture za ustupanje koncertne dvorane trazio 150.000 dinara. Premijer je taj potez okarakterisao kao "pokusaj reketiranja" i odlucio da sa gradjanima razgovara na otvorenom prostoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: