"LUSTRACIJA NIJE CISTKA"

Izvor: B92

Petak, 31.05.2002.

19:00

Default images
Lustracija nije cistka, vec nacin da se Srbija suoci s prosloscu, kao sto su to vec uradile brojne bivse socijalisticke zemlje, izjavio je potpredsednik Gradjanskog saveza Srbije Dragor Hiber na tribini o lustraciji u Kragujevcu. On je naglasio da je lustracija utvrdjivanje pravne odgovornosti koja ne sme da zameni krivicnu odgovornost i da u Srbiji moraju biti primenjeni specificni oblici lustracije, pre svega u sudstvu, policiji i na univerzitetima kako bi iz tih profesija bili odstranjeni oni koji su zrtvovali profesionalan moral za bivsi rezim. Na tribini su se cula misljenja da lustracijom treba da budu obuhvacena i dela dousnistva, kao i upozorenje da bi zakon o lustraciji magao da dozivi sudbinu Zakona o ekstraprofitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: