MUP SRBIJE SUSPENDOVAO ODLUKU O ZABRANI PRELASKA GRANICE

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2002.

20:00

Default images
Odluka Republickog MUP-a da od 1. maja granica Jugoslavije i Republike Srpske vise nece moci da se prelazi sa izbeglickim legitimacijama, suspendovana je do daljnjeg, kaze za Radio B92 savetnik predsednika Jugoslavije za izbeglice i humanitarna pitanja, Petar Ladjevic: »MUP je suspendovao odluku da daljeg, a nakon praznika ce svi oni koji su zaduzeni da se bave izbjeglickim problemom sjesti zajedno sa republickim MUP-om i vidjeti kako napraviti rjesenje koje ce biti i na korist izbjeglica, a isto tako da ne ugrozava zakonitost, jer je odluka republickog MUP-a bila potpuno zasnovana na zakonu i medjunarodno-pravno vazecim dokumentima. Izbjeglice ce normalno moci putovati u RS do daljeg sa izbjeglickim kartama«. Ministarstvo unutrasnjih poslova Srbije iz bezbedonosnih razloga je u nekoliko navrata ukazivalo na cinjenicu da izbeglicke legitimacije ostavljaju mogucnost zloupotrebe, kaze za Radio B92 savetnik u republickom MUP-u, Boza Prelevic: "Nema evidencije ko tacno prelazi granicu, ne postoji sigurnost tih dokumenata, mogu se lako falsifikovati i u mnogim analizama do sada se pokazalo da je jedan deo tih legitimacija bio i predmet zloupotrebe. Upravo zbog toga je napravljena i analiza koja ukazuje na neophodnost primene zakona i propisa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: