BRANISLAV IVKOVIC ISKLJUCEN IZ SPS

Izvor: B92

Nedelja, 14.04.2002.

20:00

Default images
Glavni odbor SPS-a u subotu kasno uvece je posle dvanestocasovnog sastanka iskljucio iz stranke sefa poslanicke grupe u Skupstini Srbije Branislava Ivkovica. "Glavni odbor SPS-a ocenio je da je delovanje Ivkovica suprotno Statutu i osnovama Programa SPS-a i da predstavlja pokusaj formiranja frakcije u partiji, uz logisticku podrsku DOS-ovskog rezima", navodi se u kratkom saopstenju. U saopstenju se takodje navodi da je odluku o iskljucenju Ivkovica Glavni odbor doneo velikom vecinom glasova. Za iskljucenje glasalo je 146 clanova Odbora, dok je 63 bilo protiv. Niko od zvanicnika SPS nije zeleo da razgovara s novinarima. Stranka je za ponedeljak najavila konferenciju za novinare.

Radio B92 saznaje da je Ivkovic optuzen za proneveru 250 hiljada dinara partijskog novca, koji je potrosio na privatno obezbedjenje i popravku privatnog automobila. Kako izvor Radija B92 kaze, Ivkovic je smenjen izmedju ostalog i zbog napada na JUL, a prethodno je osam godina bio ministar kao kadar Mire Markovic. Novi sef poslanicke grupe SPS-a u republickoj skupstini bice, kako saznajemo, Vlastimir Djokic poslanik iz Nisa.

Ivkovic: I dalje se smatram clanom SPS-a Branislav Ivkovic je za Radio B92 izjavio da se i dalje smatra clanom stranke, dodajuci da zna kako za to ima veliku podrsku clanstva i da je uveren da "clanstvo zna o cemu se radi".

"Dao sam sve od sebe da SPS bude moderna evropska partija levo od centra, koja kao alternativa DOS-u moze zadobiti vecinsku podrsku gradjana Srbije. Clanstvo SPS-a danas cine zaista vredni, cestiti i posteni ljudi, opredeljeni za drustvo socijalne pravde. Nazalost, to clanstvo je u kandzama JUL-ovaca u rukovodstvu SPS-a i sopstvene birokratije koju predvode Nirko marjanovic i Baki Andjelkovic. Oni sa svojim saradnicima na Studentskom trgu broj 15 vuku partiju na dno i srozavaju njen rejting kod gradjana Srbije. Znajuci da nemaju vecinsku podrsku u Glavnom odboru,odbili su sve zahteve za tajnim glasanjem i postavili sramnu dilemu: Sloba ili Bane. Da je bilo tajno glasanje, verujte, ubedjen sam, potpuno obrnut bi bio rezultat", naglasio je Ivkovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: