GLAVNI GRAD SRJ - POSLEDNJI U EVROPI

Izvor: B92

Nedelja, 31.03.2002.

20:00

Default images
Beograd je prestonica sa najnizim kvalitetom zivota u Evropi, rezultat je medjunarodnog istrazivanja koje je kompanija "Vilijam Merser" sprovela na osnovu 39 kriterijuma koji se odnose na uslove zivota: politicka stabilnost, privredni razvoj, ekologija, dostupnost kulturnih, obrazovnih, zdravstvenih sadrzaja... Od 215 svetskih metropola Beograd se plasirao na 193 mesto, a ubedljivo je poslednji na nasem kontinentu, prenosi kragujevacki list "Svetlost". Najbolja adresa za stanovanje u Evropi je Cirih, potom slede Bec, Frankfurt, Bern, Kopenhagen, Helsinki i Minhen. Od metropola zemalja u tranziciji najbolje je rangirana Budimpesta na 73. mestu, a na Balkanu najbolji uslovi za zivot su u Zagrebu, koji je na 124. mestu i Sarajevu koji je na 181. mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: