PERISIC PODNEO OSTAVKU

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2002.

19:00

Default images
Potpredsednik Vlade Srbije Momcilo Perisic u utorak je obavestio premijera Srbije Zorana Djindjica da podnosi ostavku. "U svom dosadasnjem zivotu i radu rukovodio sam se iskljucivo interesima naroda i drzave i nema razloga da ni danas ne cinim tako. Pokusaj moje diskreditacije predstavlja obracun s politickim neistomisljenicima izrazen u stilu najmracnijih diktatorskih rezima. Srpski narod i gradjani Srbije, moji vojnici i svi koji su saradjivali sa mnom, dobro znaju sta sam cinio za zemlju, a znaju to i neprijatelji ovog naroda i drzave. Danas je Srbija na prekretnici, ili ce krenuti putem kojim je od postanka koracala, ili ce nestati u magli laznog patriotizma i suludih politickih projekcija. Necu dozvoliti da njihov obracun sa mnom iskoriste za rusenje Vlade Srbije u trenutku kada je to jedina preostala mogucnost da budu izvedene ekonomske i politicke reforme u zemlji.

Pruzam punu podrsku Vladi Srbije i bez obzira na to sto danas dajem ostavku na mesto potpredsednika, moja borba za bolju i srecniju Srbiju nece biti zaustavljena na ovako monstruozan nacin. Svoju nevinost cu braniti svojom licnoscu i delom i zato se nisam, niti cu se, pozivati na bilo kakav imunitet", rekao je Perisic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: