KORAC: HRVATSKA NIJE URADILA NI JEDNU EKSHUMACIJU

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2002.

19:00

Default images
Hrvatska vlada nije obavila ni jednu ekshumaciju grobnih mesta u kojima se nalaze nestala lica sa spiska koje trazi SRJ, izjavio je u cetvrtak predsednik Komisije za humanitarna pitanja i nestale osobe SRJ Maksim Korac. On je na konferenciji za novinare po povratku iz Zagreba, sa sastanka sa predstavnicima Hrvatskog ureda za nestala lica kazao da su u toj drzavi uradjene samo dve ekshumacije lica srpske nacionalnosti na lokalitetima Gospica i Knina, ali da su ih izvrsili predstavnici Haskog tribunala. Hrvatska je, kako je kazao, otpocela identifikaciju 301 ekshumirane osobe pronadjene u kninskim grobnicama, ali taj proces dugo traje. Korac je naglasio da su hrvatske vlasti pozvale samo dve grupe od po deset clanova porodica nestalih koje zive u SRJ i da je tada identifikovano pet lica iz prve i osam iz druge grupe ekshumiranih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: