EPIDEMIJA TRIHINELOZE SE SIRI

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2002.

18:00

Default images
U Ministarstvu poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede Srbije odrzan je zajednicki sastanak tog i ministarstva zdravlja, ministarstva trgovine, turizma i usluga, u vezi sa pojavom trihineloze. Kako je saopsteno, dogovorena je pojacana i koordinisana aktivnost inspekcijskog nadzora u proizvodnji i prometu mesa i mesnih preradjevina i kontroli prometa zivih zivotinja, navodi se u saopstenju. Epidemija trihineloze presla je sa teritorije Vojvodine u uzu Srbiju. Kako je Radiju B92 receno na Infektivnom odeljenju bolnice u Loznici, do juce je hospitalizovano jedanaest lica zarazenih trihinelozom, a oko 50 osoba se nalazi na ispitivanjima. Posle zaraze trihinelozom, koja je pocela u opstini Novi Becej, nadlezni u Zavodu za zastitu zdravlja kazu da na teritoriji Vojvodine epidemija jenjava. U Srbiji su registrovane 173 osobe obolele od trihineloze, kaze direktor Zavoda Marko Bacic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: