2002. PRESUDNA ZA ODNOSE CRNE GORE I SRBIJE

Podgorica --

Podeli

Jedino sto predstavlja konsenzus politickih partija u Crnoj Gori jeste da ce naredna godina biti presudna kada je rec o drzavno-pravnom subjektivitetu Crne Gore, javlja dopisnik Radio B92. U poslednjim izjavama za ovu godinu, osim sto su izrazili sumnju u pozitivan zavrsetak ekpertskih razgovora o buducim odnosima Crne Gore i Srbije, predstavnici dve najjace politicke partije u Crnoj Gori razlicito gledaju na buducnost Jugoslavije. Prema Filipu Vujanovicu, potpredsedniku DPS, ukoliko ne dodje do dogovora eksperata, referendum je neminovnost kojim Crna Gora, "ne zeli da se odvaja vec zeli ostvarenje kvalitetnih odnosa sa Srbijom". "Mi smatramo da takve odnose ne mozemo imati u zajednickoj drzavi jer ona po logici funkcionisanja nesrazmernosti to onemogucava. Smatramo da treba da imamo savez nezavisnih i medjunarodno priznatih drzava i da ce on biti dobar okvir nase trajne saradnje i nase definitivne stabilnosti", rekao je Vujanovic.

Predrag Bulatovic, lider SNP, smatra da je ulazak u 2002. obelezilo ukljucivanje Evropske unije u drzavni spor Crne Gore i Srbije. "U 2002.

ce biti razresena drzavna i politicka kriza u Crnoj Gori. Izrazavam svoje svoje duboko ubedjenje i ubedjenje partije partije ciji sam predsednik, da ce biti sacuvana zajednicka drzava Crne Gore i Srbije i da to nece biti protiv Crne Gore, to ce biti u interesu Crne Gore", kazao je Bulatovic.

strana 1 od 339 idi na stranu