2002. PRESUDNA ZA ODNOSE CRNE GORE I SRBIJE

Podgorica --

Podeli

Jedino sto predstavlja konsenzus politickih partija u Crnoj Gori jeste da ce naredna godina biti presudna kada je rec o drzavno-pravnom subjektivitetu Crne Gore, javlja dopisnik Radio B92. U poslednjim izjavama za ovu godinu, osim sto su izrazili sumnju u pozitivan zavrsetak ekpertskih razgovora o buducim odnosima Crne Gore i Srbije, predstavnici dve najjace politicke partije u Crnoj Gori razlicito gledaju na buducnost Jugoslavije. Prema Filipu Vujanovicu, potpredsedniku DPS, ukoliko ne dodje do dogovora eksperata, referendum je neminovnost kojim Crna Gora, "ne zeli da se odvaja vec zeli ostvarenje kvalitetnih odnosa sa Srbijom". "Mi smatramo da takve odnose ne mozemo imati u zajednickoj drzavi jer ona po logici funkcionisanja nesrazmernosti to onemogucava. Smatramo da treba da imamo savez nezavisnih i medjunarodno priznatih drzava i da ce on biti dobar okvir nase trajne saradnje i nase definitivne stabilnosti", rekao je Vujanovic.

Predrag Bulatovic, lider SNP, smatra da je ulazak u 2002. obelezilo ukljucivanje Evropske unije u drzavni spor Crne Gore i Srbije. "U 2002.

ce biti razresena drzavna i politicka kriza u Crnoj Gori. Izrazavam svoje svoje duboko ubedjenje i ubedjenje partije partije ciji sam predsednik, da ce biti sacuvana zajednicka drzava Crne Gore i Srbije i da to nece biti protiv Crne Gore, to ce biti u interesu Crne Gore", kazao je Bulatovic.

PREGLED STAMPE

U Pregledu stampe prenosimo intervju sa Slobodanom Beljanskim iz lista "Danas", tekst o beloglavim supovima iz "Politike" i intervju s Milenom Dravic iz "Blica".

ponedeljak 31.12. 18:00 Komentara: 0

STA JE OBELEZILO 2001.?

Izrucenje Slobodana Milosevica Haskom tribunalu i teroristicki napad na SAD najvazniji su dogadjaji po izboru ljudi iz sveta politike, kulture, sporta i "obicnih"

ponedeljak 31.12. 18:00 Komentara: 0

PROBLEMI ZIVOTA NA KOSOVU U 2001.

Pored novembarskih izbora i bezbednosnih problema, zivot Srba na severu Kosova u 2001. bio je obelezen nestasicama struje i vode, javlja iz Kosovske Mitrovice dopisnik

ponedeljak 31.12. 18:00 Komentara: 0

BEGOVIC: CARINA ISPUNILA ZADATAK

Rad Savezne uprave carina u 2002. bice obelezen daljom reorganizacijom te sluzbe i borbom protiv krupnog sverca, kaze za B92 direktor carina Vladan Begovic. "Videcemo

ponedeljak 31.12. 18:00 Komentara: 0
strana 1 od 339 idi na stranu