STA JE OBELEZILO 2001.?

Beograd --

Podeli

Izrucenje Slobodana Milosevica Haskom tribunalu i teroristicki napad na SAD najvazniji su dogadjaji po izboru ljudi iz sveta politike, kulture, sporta i "obicnih" gradjana u anketi lista "Danas". Licnosti godine su Osama bin Laden i Zoran Djindjic, iako se u domacoj konkurenciji najvise anketiranih izjasnilo da niko nije obelezio 2001. Djindjic je dobio 9 glasova, a Miroljub Labus i domaci sportisti po 7. Slede Bozidar Djelic sa 6, Jelena Dokic s 5 i Vojislav Kostunica, Goran Svilanovic i Nenad Canak sa po 4 glasa.

Vladan Batic je, kao najvaznije dogadjaje, izdvojio napad na SAD i formiranje prve demokratske vlade u Srbiji posle 1918, a kao najvaznije licnosti Kofija Anana i Jelenu Dokic.

Nenad Canak je izdvojio napad na SAD kao najvazniji dogadjaj u svetu u 2001, dok je, prema njegovoj oceni, hapsenje i izrucenje Milosevica najvazniji dogadjaj u Jugoslaviji. Licnosti koje su za Canka obelezile 2001. su Osama Bin Laden i Dusan Mihajlovic, jer je uhapsio Milosevica.

Nebojsa Covic je, uz napad na SAD, izdvojio razresenje krize na jugu Srbije i pomake u resavanju krize na Kosovu i Metohiji. Za Covica su licnosti godine Kofi Anan i jugoslovenska kosarkaska reprezentacija.

Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic opredelio se za napad na SAD, izrucenje Milosevica kao dogadjaje godine, dok je licnost 2001.

u Jugoslaviji za njega Bozidar Djelic.

Vojislav Kostunica smatra da je napad na SAD "promenio svet". On je naveo da mu je tesko da se opredeli izmedju dva dogadjaja koja su obelezila domacu scenu, "bar u formalnom smislu", formiranje nove Vlade Srbije i zaustavljanje teroristickih akcija na jugu Srbije. Licnost godine u svetu za Kostunicu je Kofi Anan, dok je licnost godine u Jugoslaviji "prosecan gradjanin".

PREGLED STAMPE

U Pregledu stampe prenosimo intervju sa Slobodanom Beljanskim iz lista "Danas", tekst o beloglavim supovima iz "Politike" i intervju s Milenom Dravic iz "Blica".

ponedeljak 31.12. 18:00 Komentara: 0

PROBLEMI ZIVOTA NA KOSOVU U 2001.

Pored novembarskih izbora i bezbednosnih problema, zivot Srba na severu Kosova u 2001. bio je obelezen nestasicama struje i vode, javlja iz Kosovske Mitrovice dopisnik

ponedeljak 31.12. 18:00 Komentara: 0

BEGOVIC: CARINA ISPUNILA ZADATAK

Rad Savezne uprave carina u 2002. bice obelezen daljom reorganizacijom te sluzbe i borbom protiv krupnog sverca, kaze za B92 direktor carina Vladan Begovic. "Videcemo

ponedeljak 31.12. 18:00 Komentara: 0
strana 1 od 339 idi na stranu