SUZENA VAZDUSNA ZONA BEZBEDNOSTI

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2001.

18:00

Default images
Vazdusna zona bezbednosti na jugu Srbije suzena je u cetvrtak sa 25 na deset kilometara, na osnovu sporazuma koji su u Merdaru potpisali komandant KFOR-a Marsel Valentin i komandant Zdruzenih snaga bezbednosti, general Momcilo Momcilovic, javlja dopisnik B92 Ljilja Danilovic.

General Marsel Valentin kaze da je ovim sporazumom doslo do relaksacije Vazdusne zone bezbednosti koja je uspostavljena Vojno-tehnickim sporazumom 1999. godine. "Ovo je jedan veoma vazan korak ka potpunoj relaksaciji Vazdusne zone bezbednosti, sto predstavlja sledeci korak izmedju SRJ i NATO-a. Ja se iskreno nadam da cemo uspesno okoncati ovaj proces, da dovedemo do potpune relaksacije Kopnene zone bezbednosti i Vazdusne zone bezbednosti", rekao je Valentin..

Komandant Zdruzenih snaga bezbednosti Momcilo Momcilovic je istakao da je ovaj sporazum usledio nakon realizovanih prethodnih dogovora sa predstavnicima KFOR-a. "Ocekujemo da u veoma skorom vremenu dodje do potpunog ukidanja i Vazdusne zone bezbednosti i Kopnene zone bezbednosti", rekao je Momcilovic.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, Nebojsa Covic, koji je najavio da ce vazdusna zona bezbednosti do proleca biti "potpuno relaksirana".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: