SUZENA VAZDUSNA ZONA BEZBEDNOSTI

Merdare --

Podeli

Vazdusna zona bezbednosti na jugu Srbije suzena je u cetvrtak sa 25 na deset kilometara, na osnovu sporazuma koji su u Merdaru potpisali komandant KFOR-a Marsel Valentin i komandant Zdruzenih snaga bezbednosti, general Momcilo Momcilovic, javlja dopisnik B92 Ljilja Danilovic.

General Marsel Valentin kaze da je ovim sporazumom doslo do relaksacije Vazdusne zone bezbednosti koja je uspostavljena Vojno-tehnickim sporazumom 1999. godine. "Ovo je jedan veoma vazan korak ka potpunoj relaksaciji Vazdusne zone bezbednosti, sto predstavlja sledeci korak izmedju SRJ i NATO-a. Ja se iskreno nadam da cemo uspesno okoncati ovaj proces, da dovedemo do potpune relaksacije Kopnene zone bezbednosti i Vazdusne zone bezbednosti", rekao je Valentin..

Komandant Zdruzenih snaga bezbednosti Momcilo Momcilovic je istakao da je ovaj sporazum usledio nakon realizovanih prethodnih dogovora sa predstavnicima KFOR-a. "Ocekujemo da u veoma skorom vremenu dodje do potpunog ukidanja i Vazdusne zone bezbednosti i Kopnene zone bezbednosti", rekao je Momcilovic.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, Nebojsa Covic, koji je najavio da ce vazdusna zona bezbednosti do proleca biti "potpuno relaksirana".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 339 idi na stranu