NOVINAR OPTUZUJE VELIMIRA ILICA ZA NAPAD

Izvor: B92

Petak, 14.12.2001.

18:00

Default images
Novinar "Nedeljnog telegrafa" Dragan Novakovic izjavio je za Radio B92 da ga je u cetvrtak oko 18:00 u hotelu "Interkontinental"

fizicki napao gradonacelnik Cacka Velimir Ilic. Razlog je, kako objasnjava Novakovic, njegov tekst nedavno objavljen u "Nedeljnom telegrafu" o povezanosti Ilica i firmi cije su cigarete zaplenjene u Solunu. Prema recima Novakovica, Ilic ga je pozvao na sastanak u "Interkontinental", a kada su se sreli, fizicki je nasrnuo na njega i pretio da ce stati na put i Novakovicu i "Nedeljnom telegrafu". Ilic, medjutim, u izjavi za B92 odlucno demantuje da je fizicki napao Novakovica kao i da ga je licno pozvao na sastanak. Ilic tvrdi da je Novakovic nenejavljen upao na poslovni sastanak koji je on imao s predstavnicima firmi sa Kipra. Novakovic u izjavi za B92 najavljuje naredne korake koje ce on i redakcija "Nedeljnog telegrafa" preduzeti zbog ovog incidenta. "Posto smo culi demanti Ilica, pokusavam da iz 'Mobtela' dobijem listing iz kog se vidi da nisam upao na taj sastanak, vec da je on mene zvao 20 minuta ranije. Pokusavam da dobijem trake, snimke iz obezbedjenja 'Interkontinentala', jer se sve to desavalo u holu. U cetvrtak uvece me je iz Brisela zvao ministar policije Dusan Mihajlovic, koji je dobio od svojih sluzbi informaciju sta se desilo.

Ponudio mi je zastitu, pratnju, na cemu mu se zahvaljujem, ali nije to toliko potrebno. Zvali smo NUNS, Komisiju za zastitu novinara. U ponedeljak u 13:00 bice odrzana sednica. Mislim da ce biti podneta neka vrsta prijave protiv Ilica, ne znam tacno kakva. Ovde se ne radi o Ilicu ili o Novakovicu, radi se o tome da se neko drznuo da podigne ruku na novinara, sto mislim da ne bi trebalo ni esnaf, niti bilo ko da dozvoli, makar bio u pitanju predsednik Skupstine Opstine Cacak", rekao je Novakovic. On je dodao da je "povod za napad tekst u 'Nedeljnom telegrafu' pod naslovom 'Kiparski partneri Velimira Ilica, deo najvece duvanske mafije u Evropi?'". "U tekstu se govori o velikoj zapleni cigareta u Solunu. 'Telegraf' navodi da su firme cije su cigarete zaplenjene 'Juropian Tobako' i 'Frema Tobako', kupci i distributeri za Balkan cigareta britanske 'Imperijal Tobako' i kompanije 'Galaher', firmi s kojima planira da saradjuje Ilic", kaze Novakovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: