"OPTUZNICA ZA GENOCID UGROZAVA REPUBLIKU SRPSKU"

Izvor: B92

Nedelja, 25.11.2001.

18:00

Default images
Optuznica za genocid u Bosni, podignuta protiv Slobodana Milosevica dovodi u pitanje postojanje srpskog entiteta, Republike Srpske", rekao je Sinisa Djordjevic, savetnik predsednika Vlade Republike Srpske za odnose s Haskim tribunalom. Prema Djordjevicu, ova optuznica moze imati "ozbiljne posljedice po egzistenciju RS i njene vlasti moraju uciniti sve sto je moguce da obore kvalifikaciju za genocid". "Branio se Milosevic ili ne, mi, vlasti RS moramo tu tuzbu pobiti u ime Milosevica i u interesu RS", citira AFP Djordjevica i navodi da zajednica Bosnjaka i Hrvata uvek istice da srpski entitet, rodjen iz genocida i etnickog ciscenja, nema pravo na politicko postojanje. Djordjevic je pozvao srpske politicke licnosti da "ne sede skrstenih ruku". On je upozorio da vlasti RS jos nisu zvanicno reagovale, predsednik i premijer su u poseti Moskvi, i naglasio da vremena za gubljenje nema, da RS i Jugoslavija moraju zajedno "ispitati situaciju". Kao znacajnu ilustraciju "ozbiljnosti situacije" naveo je da je Bosna i Hercegovina podnela Medjunarodnom sudu u Hagu zahtev da Jugoslavija nadoknadi stete pocinjene u ratu 1992-1995.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: