POCINJE OTKOPAVANJE IZ MASOVNE GROBNICE KOD PERUCCA

Izvor: B92

Petak, 31.08.2001.

20:34

Default images
Sledece sedmice pocece istrazivanje, a potom i otkopavanje iz masovne grobnice kod Jezera Perucac kod Bajine Baste u kojoj su, kako se sumnja, sahranjena tela kosovskih Albanaca ubijenih tokom NATO bombardovanja, saznaje dopisnik Radija B92 iz Uzica Nenad Kovacevic. Nezvanicno je utvrdjeno da se grobnica nalazi u uscu recice Dervente u jezero. Kako saznaje B92, istrazni sudija jos nije nalozio pocetak iskopavanja, pa se procenjuje da radovi nece poceti u ponedeljak, vec nesto kasnije ali svakako tokom naredne sedmice. Hladnjaca s lesevima, najverovatnije kosovskih Albanaca, potopljena je u ovo jezero tokom NATO bombardovanja aprila 1999. Posto su lesevi isplivali na povrsinu u tajnosti su sahranjeni. Kako se procenjuje, u masovnoj grobnici u uscu recice Dervente u akumulaciono jezero Peruccu zakopano je od 60 do 80 tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: