ODBOR ZA PRAVOSUDJE PROTIV POVRATKA VUCETICA

Izvor: B92

Petak, 31.08.2001.

20:31

Default images
Odbor za pravosudje Skupstine Srbije odbacio je u petak predlog da bivsi sudija Ustavnog suda Srbije Slobodan Vucetic bude vracen na tu duznost. Vecinu Odbora cine clanovi DOS. Za inicijativu predsednika Odbora Dragora Hibera o vracanju Vucetica na mesto sudije Ustavnog suda glasalo je 5 clanova, 2 su bila protiv, a 3 su bila uzdrzana. Vucetic je sa mesta sudije Ustavnog suda Srbije smenjen odlukom Skupstine Srbije 21. decembra 1999. zbog njegovog clanstva u Upravnom odboru nevladine organizacije G17 Plus. Dragor Hiber, narodni poslanik i funkcioner Gradjanskog saveza Srbije, inicijativu za vracanje Vucetica obrazlozio je ocenom da odluka o njegovoj smeni "nije ispravna", jer "clanstvo u organu udruzenja gradjana nije obavljanje javne funkcije".

Clan Odbora za pravosudje iz Demokratske stranke Srbije Dusan Budisin kaze za B92 da je njegova stranka prilikom glasanja o povratku Slobodana Vucetica u Ustavni sud bila rukovodjena iskljucivo pravnim razlozima. Na pitanje o kojim je pravnim razlozima rec, Budisin kaze: “Tako smo glasali smatrajuci da iopste nije bilo mesta stavljanju te tacke na dnevni red zato sto je ta odluka doneta dosta davno i protiv te odluke nije bilo nikakve rakcije do sada i po nama ona nije ni trebalo da dodje na dnevni red”, kaze Budisn, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: