DSS ISTUPILA IZ REPUBLICKE VLADE

Izvor: B92

Petak, 17.08.2001.

21:38

Default images
Demokratska stranka Srbije odlucila je da povuce svoje predstavnike iz Vlade Srbije, iznoseci kao razlog nesposobnost vlade da se izbori sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Predsednistvo stranke donelo je u petak odluku o povlacenju potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Pravdica, ministra zdravlja Obrena Joksimovica i svih zamenika i pomocnika ministara. Potpredsednik DSS-a, Dusan Budisin, kaze za Radio B92 da resavanje problema organizovanog kriminala i korupcije nije ni pocelo, i da je nezadovoljstvo gradjana i clanova DSS-a glavni razlog za ovakvu odluku predsednistva stranke. “Demokratska Stranka Srbije je postavila pitanje da li se ti problemi ne resavaju samo zbog toga sto vlada nije u stanju da ih resi, ili sto nece da ih resi. Treba shvatiti, biti siguran da trecega nema. Dakle i u jednom i u drugom slucaju vlada treba da podnese konsekvence. Predsednistvo je odlucilo da u potpunosti deli ocenu naroda, biraca, i deli svoju odgovornost za rad vlade. Nismo dalje spremni da ucestvujemo u vladinom samozavaravanju neispunjenjem datih obecanja i pasivnim drzanjem prema korupciji i kriminalu”, rekao je Budisin.

Ovakva odluka predsednistva DSS-a ne znaci pad vlade, vec predstavlja veliko upozorenje, kaze potpredsednik DSS-a, Dusan Budisin. “To ne znaci da vlada pada, to znaci da je ovo samo jedno veliko upozorenje a na vladi je da odluci sta ce preduzeti dalje. Medjutim, sasvim je sigurno da ce vlada imati dosta toga da objasni Narodnoj skupstini”, kaze Budisin. On tvrdi da odluka DSS-a ne znaci ni raspad DOS-a, i objasnjava: “to nikako ne znaci prekid i razlaz u DOS-u, kao clan DOS-a idemo pre svega da se to raspravi na DOS-u, i vladi reci otvoreno ili toga ima, ili cete to uraditi, a ako ne uradite niste sposobni, ili to ne zelite. I u jednom i u drugom slucaju snosite odgovornost i ne mozete opstati. To se pre svega odnosi na predsednika vlade gospodina Djindjica”, zakljucio je Budisin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: