BOZOVIC: KLJUC LEZI U HAGU

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2001.

21:28

Default images
Predsednik Potkomiteta za ljudska prava Saveznog komiteta za Kosovo Vladimir Bozovic izjavio je u utorak da "kljuc za resenje sudbina nestalih i kidnapovanih lica na Kosovu lezi u Haskom tribunalu". Najnovije informacije pokazuju da istrazitelji tribunala imaju dokaze koji govore o zlocinima prema Srbima na Kosovu, rekao je Bozovic posle sastanka sa predstavnicima Radne grupe civilne misije Ujedinjenih nacija (UNMIK) za nestala lica. Na sastanku je zajednicki ocenjeno, izjavio je Bozovic, da savezne vlasti i UNMIK treba da zahtevaju od Haskog suda da im dostavi kompletnu dokumentaciju o ekshumaciji i identifikaciji tela koje su istrazitelji tribunala obavili na Kosovu. Ti podaci nisu dostupni ni UNMIK, a mi cemo vec od danas insistirati da savezna ministarstva pravde i inostranih poslova zatraze od Haskog suda te informacije, dodao je Bozovic. Prema njegovim recima, na sastanku je razmatrana saradnja policija UNMIK i iz SRJ, posebno na razotkrivanju zlocina i konkretnih slucajeva kidnapovanja Srba tokom 1998. godine. Koordinator radne grupe UNMIK za nestala lica Monik Finberg izrazila je zadovoljstvo razgovorom, istakavsi da je po pitanju sudbina nestalih i kidnapovanih lica postignut napredak, "i na konkretnom i na politickom planu". Monik Finberg je dodala da je tokom sastanka bilo reci o pravnim pitanjima i protokolu prilikom transfera posmrtnih ostataka identifikovanih lica, prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: