DJELIC O USLOVIMA POD KOJIM CE OBECANI NOVAC BITI DAT

Izvor: B92

Subota, 30.06.2001.

21:07

Default images
Ministar finansija u Vladi Srbije, Bozidar Djelic, kaze za B92 da je zadovoljan rezultatima donatorske konferencije. “Medjunarodni monetarni fond i Svetska banka zadovoljni su nasim reformama, a donatori su veoma pozitivno ocenili programe”, kaze Djelic i dodaje da obecani novac, milijarda i 280 miliona dolara, nije novac bez uslova: “Uslov da se taj novac dobije je da nastavimo sa ovim kursom reformi koji je veoma visoko ocenjen od strane MMF-a i drugih ucesnika konferencije. S druge strane, drugi uslov je da mi sada veoma profesionalno pristupimo prikupljanju tog novca, jer se nije desavalo da donatori vide projekat i odluce odmah u Briselu da ga finansiraju, nego u ovom momentu imamo jednu sumu novca sa raznim temama i raznim i vidovima i imamo nase projekte sa druge strane i da ukrstimo te dve stvari i da ucvrstimo ono sto ce biti finansiramo iz da odredimo iz kojih izvora”.

“Prvo sto treba da uradimo je da prikupimo ono sto donatori zele da daju u kesu. To je najteze obezbediti jer se oni plase da daju kes”, kaze ministar finansija Bozidar Djelic i objasnjava da vlada ima tri velika prioriteta: “Prvi prioritet je da obezbedimo dodatna sredstva koja ne moze da obezbedi nas budzet za neke grupe u nasem drustvu, pre svega mislim na porodice sa decom koje imaju finansijske teskoce, siromasne penzionere itd. Druga stvar se tice privrede – donacije i kredite, da sto pre privucemo obrtni kapital i kredite za nase preduzetnike i veca preduzeca. Treci prioritet se tice ucvrscavanja uprave i drzave to su razni projekti za poboljsanje uslova za poslovanje MUP-a, carine ili finansijske policije i naravno sudstva”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: