ZABRANJEN FESTIVAL “EXIT”?

Izvor: B92

Subota, 23.06.2001.

15:26

Default images
Izvrsni odbor Skupstine Novog Sada zabranio je, do daljeg, organizatoru muzickog festivala "Exit" izvodjenje pripremnih radova za njegovo odrzavanje zbog, kako je zvanicno saopsteno, unistavanja Petrovaradinske tvrdjave, na kojoj je planirano odrzavanje festivala. "Organizatori festivala su, bez prethodne saglasnosti gradskih vlasti, bukvalno prekopali deo bedema Tvrdjave u nameri da na tom delu sagrade sanitarne cvorove i tus kabine za vise desetina hiljada posetilaca, koliko ih se ocekuje tokom Festivala, cije je odrzavanje planirano za period od 6. do 14. jula ove godine", saopstila je novosadska gradska Uprava. U izjavi za Radio B92, predstavnik za stampu festivala “Exit” Aleksandra Kolar odbacila je te optuzbe. “To apsolutno nije istina zato sto je prethodno dobijena saglasnost za izvodjenje radova koja je dobijena od IO i uz pomoc Zavoda za zastitu spomenika kulture cije je sediste na Petrovaradinskoj tvrdjavi. Strucni ljudi iz tog zavoda prate izvodjenje radova i nismo imali nijednu zamerku i sve je radjeno u skladu sa zakonom i normama koje se podrazumevaju pri ovakvim zahvatima. Tvrdjava nije ugrozena, a ja ne zelim da ulazim u to da li su u pitanju licni interesi pojedinaca u gradskoj vladi”, kaze Kolar. Ona je najavila da ce organizatori festivala pozitivno odgovoriti na zahtev Izvrsnog odbora Novog Sada da dopuni dokumentaciju potrebnu za legalno odrzavanje manifestacije, dodajuci da odlaganja nece biti, odnosno da ce festival poceti 6. jula, kako je i najavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: