KADROVANJE PODELILO KOALICIJU U BECEJU

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2001.

20:00

Default images
Odbornici iz redova Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratije i Nezavisnog sindikata zemljoradnika, koji cine trecinu skupstinskog sastava u opstini Becej i pripadaju istoj odbornickoj grupi, napustili su sednicu Skupstine opstine protestujuci sto vecina nije prihvatila skidanje kadrovskih pitanja sa dnevnog reda. Po njihovom sudu, predlog opstinske kadrovske komisije za imenovanje opstinskog pravobranioca i direktora sportskog centra "Mladost" nije se zasnivao na politickom dogovoru koalicinih partnera, a da bi pozeljno bilo postizanje kompromisa. Predsednik kadrovske komisije, dr Sandor Pal, istakao je da se za izostanak odgovarajuceg politickog dijaloga ne mogu okriviti Demokratska zajednica vojvodjanskih Madjara i Savez vojvodjanskih Madjara, podsecajuci da "predstavnici razlicitih koalicionih stranaka ne smeju da smetnu sa uma brojcani odnos snaga koji mnogo znaci kada nema odluke konsenzusom". "Nije dobro ni kada neki misle da imaju monopol u kadrovskoj politici", istakao je Pal, a preostali odbornici glatko su izglasali predlozena imenovanja, pise "Madjar so", prenosi ANEM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: