BATIC: VLADA SRJ U PONEDELJAK O ZAKONU O SARADNJI SA HAGOM

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2001.

21:16

Default images
Republicki ministar pravde Vladan Batic izjavio je u Novom Sadu da su DOS i Socijalisticka narodna partija postigli pomak u razgovorima oko usvajanja zakona o saradnji sa Haskim tribunalom. Batic ocekuje da ce Savezna vlada usvojiti ovaj predlog zakona vec u ponedeljak, javlja za Radio B92, novinar Radija 021 Dragan Gmizic. Ministar je izjavio da ce konacnu odluku o izrucenju nasih drzavljana Haskom sudu donositi vlade Srbije i Crne Gore, a Zakon o saradnji sa Tribunalom mora biti donet na saveznom nivou jer je Jugoslavija medjunarodni subjekt. Batic je rekao da je nacrt zakona malo korigovan i objasnio: "Savezni ministar pravde predmet dostavlja nadleznom okruznom sudu, koji sprovodi postupak i donosi resenje o ispunjenju uslova za izrucenje. "Okrivljeni ima pravo da se zali Vrhovnom sudu, koji razmatra odluku, a definitivnu odluku o izrucenju donosi Vlada Srbije, odnosno za drzavljane Crne Gore Vlada Crne Gore", kazao je Batic. On je rekao da "moramo biti svesni da su neki ljudi u ime srpskog naroda cinili zlocine i da se za zlocine mora odgovarati".

Vladan Batic izjavio je agenciji SRNA da ima informacije da ce glavni tuzilac Haskog tribunala Karla del Ponte za desetak dana podici optuznice protiv lidera Oslobodilacke vojske Kosova Hasima Tacija, Ramusa Haradinaja i Agima Cekua. Batic je objasnio da ce Del Ponte optuziti lidere bivse OVK "kako bi skinula odgovornost za deljenje selektivne pravde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: