MILOSEVICU ODREDJEN PRITVOR?

Izvor: B92

Subota, 31.03.2001.

23:15

Default images
Republicki ministar pravde Vladan Batic izjavio je u subotu uvece da je dobio informaciju da je Okruzni javni tuzilac podneo zahtev za sprovodjenje istrage i odredjivanje pritvora protiv bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica zbog incidenta prilikom pokusaja hapsenja Milosevica, kada su ranjena dva policajca, prenosi FoNet.

Batic je u intervjuu Radio televiziji Srbije rekao da postoji osnov za odredjevinje pritvora, "jer se on moze odrediti, kada nema drugog nacina, da se obezbedi prisustvo okrivljenog u sudskom postupku i kada okrivljeni moze uticati na svedoke". On je istakao da policija treba da utvrdi ko je iz Miloseviceve rezidencije pucao na policajce kako bi i oni usli u krivicnu proceduru.

Na pitanje novinara da li Milosevicevo obezbedjenje cine ljudi iz policije Batic je rekao: "Samo jedan od njih je bio radnik Uprave za obezbedjenje. Svi drugi su se sklonili i vratili u policiju na druge poslove i zadatke". Batic je ocenio da je to Miloseviceva privatna vojska koja je naoruzana dugim cevima i dodao da je to nesto sto je odomaceno kod nas i da se privatne vojske i policije moraju zakonski sankcionisati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: