NICOVIC: POLICIJA IMA DVE OPCIJE

Izvor: B92

Subota, 31.03.2001.

23:07

Default images
Policijski ekspert, advokat Marko Nicovic ocenio je da izjava jugoslovenskog predsednika Vojislava Kostunice data u subotu uvece smiruje narasle tenzije, ali ne resava problem konkretne policijske akcije, koja je problem MUP-a i ljudi iz njegovog vrha, javlja SRNA. Nicovic je agenciji SRNA izjavio da u situacijama kakva je trenutna u slucaju privodjenja bivseg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica postoje dvije opcije - pregovaranje i policijska profesionalna akcija.

On je rekao da, kada je rec o pregovorima, u policiji postoji tim psihologa i strucnjaka za pregovaranje, koji uvek reaguje u slucajevima slicnim Milosevicevom, kada se u nekom prostoru zabarikadiraju teroristi ili otmicari aviona, te da se u takvoj mogucnosti razmatra kako pregovarati i izbeci "tvrdu" opciju. “MUP je to organizovao ne bas na najbolji nacin, sa dzipovima do Palate pravde, zavaravanjem naroda, domace i strane javnosti. Bespotrebno su pravili pozoriste sto im se sada sveti, jer se narod nagomilao na Dedinju, a tamo ima raznih ljudi: pristalica, pijanaca i psihopata i onih koji bi da se izazove haos”, upozorio je Nicovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: