ST. PROTIC: MILOSEVIC JE VEST DANA U AMERICI

Izvor: B92

Subota, 31.03.2001.

20:49

Default images
Jugoslovenski ambasador u Vasingtonu Milan St.Protic za Radio B92 ocenio je da je reagovanje americkih zvanicnika povodom desavanja u Beogradu veoma uzdrzano. Govoreci o eventualnoj povezanosti hapsenja Slobodana Milosevica sa obecanom ekonomskom pomoci Jugoslaviji od strane americkog kongresa Protic je rekao: “Ja ocekujem pozitivan odgovor na sertifikaciju u ponedeljak, i da taj odgovor nece imati nikakve veze sa tim sto je Milosevic pred hapsenjem. Ne bi bilo dobro da se na taj nacin protumaci pozitivna odluka americke administracije”, izjavio je Milan St. Protic za B92.

”Ovde u Vasingtonu i u citavoj Americi svakog sata se izvestava o tome sta se desava u Beogradu, i apsolutno su svi mediji koncentrisani na to, i na svim televizijskim kanalima to je prva vest o kojoj se obavestava auditorijum. S druge strane, od zvanicnika u Vasingtonu nema nikakvih sluzbenih reakcija. Oni su jos uvek uzdrzani i ocekuju da se konacno razresi to pitanje da li ce Milosevic biti uhapsen i kad, pa tek onda da komentarisu. U svakom slucaju odluka o sertifikaciji pomerena je za ponedeljak. Ocito je da i Stejt dipartment i ostali ljudi koji se pitajuo buducnosti nasih odnosa cekaju da vide kako ce se razresiti ova kriza u Beogradu, pa tek onda da donesu odluku. U svakom slucaju veoma su uzdrzani, i od njih do sada ni mi, ni americki mediji nismo mogli da dobijemo nikakvu reakciju”, rekao je St. Protic.

On je naglasio da su mnogi mediji zvali jugoslovensku ambasadu u Vasingtonu, trazeci reakciju na dogadjaje u Beogradu. “Mi smo odbili da dajemo svoja tumacenja jer je to pitanje pravosudnih organa i policije u Beogradu. Kao diplomatsko predstavnistvo, mi ne smatramo da je na nama da objasnjavamo dogadjaje u Beogradu. Mi smo skoncentrisani na to da objasnimo ovdasnjoj javnosti koliko je bitno da se pozitivno odgovori u ponedeljak na takozvanu sertifikaciju, sta iz toga proizilazi, a ovi dogadjaji u Beogradu za njih su sasvim jasni jer imaju svoje medijske, politicke i diplomatske predstavnike u Beogradu, koji ce im bolje preneti sta se zaista dogadja, nego mi odavde u Vasingtonu”, rekao je Milan St. Protic za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: