ZDRAVSTVENI SAVET DOS PROTIV KANDIDATURE JOKSIMOVICA

Izvor: B92

Nedelja, 14.01.2001.

19:46

Default images
Zdravstevni savet DOS-a raspravljao je u nedelju o nesporazumu koji je nastao oko imenovanja republickog ministra zdrvalja. DOS je podrzala prvobitni predlog DSS da tu funkciju obavlja profesor doktor Nada Kostic. Samo nekoliko dana kasnije, izvrsni odbor DSS odustao je od doktorke Kostic i predlozio Obrena Joksimovica za republikog minsitra zdravlja. DOS medjutim, ne prihvata takav predlog. “Ovo je vec treci sastanak zdravstvenog saveta DOS u vezi sa istim pitanjem” rekao je u izjavi za Radio B92 koordinator saveta doktor Vladan Subarevic. Prema njegovim recima, za ova dva- tri meseca, koliko je doktorka Kostic na mestu vrsioca duznosti minsitra zdravlja u prelaznoj vladi Srbije, "svi su se uverili u njene moralne i strucne kvalitetete i nema ni jednog razloga da ona ne ostane na tom mestu". Doktor Subarevic takodje istice da zdravstevni savet DOS-a ne moze i ne zeli da prihavti kandidaturu Obrena Joksimovica za ministra zdravlja Srbije.

"Mi smo pripremili paket reformi u zdravstvu u kojima predlozeni kandidat Obren Joksimovic apsolutno nije ucestvovao. Ne smemo zaboraviti da su ministri iz prethodnog rezima, Leposava Milicevic i profesor Bojic znatno uticali na opredeljenje biraca za DOS. Posto poverenje biraca nije neograniceno, a za gradjane kandidat za ministra zdravlja dolazi iz DOS-a, a ne iz DSS-a, nama ostalim clanovima DOS-a ne moze biti sve jedno koga ce DSS predloziti za ministra zdravlja. Ukoliko DSS bude insistirao na predlogu da ministar bude dr Obren Joksimovic i u tom cilju izvrsi pritisak na mandatara, mora se javno reci da Izvrsni odbor DSS-a, na celu sa Vojislavom Kostunicom preuzima vodjenje zdravstva u Srbiji, a da Zdravstveni savet DOS-a u tome ne ucestvuje", zakljucio je Subarevic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: