REAKCIJE NA PONUDU DPS O PREVREMENIM IZBORIMA

Podeli

Potpredsjednik Narodne stranke Predrag Popovic optuzio je u utorak DPS da je krivac za najozbiljnije politicke krize u Crnoj Gori posljednjih deset godina, te da tu poziciju krivca zeli da zamijeni pozicijom onog koji nudi kompromis drugima, kao jedini nacin za razrjesenje krize, koju je svojim neprincipijelnim ponasanjem stvorila".

"DPS ne nudi nista, ali zeli da zadrzi sve poluge vlasti - prije svih drzavne i paradrzavne medije - uz ciju pomoc misli ostvariti pobjedu na izborima. Jucerasnja ponuda je, u stvari, jedna vrsta ultimatuma", rekao je Popovic, javlja dopisnik Radija B92. On je dodao da je njegova stranka za izbore i za referendum, ali samo kao plod prethodne skupstinske rasprave o svim pitanjima i samo na osnovu prethodno obezbijedjenih demokratskih uslova za njihovo odvijanje. “Sto se NS tice, DPS moze sa Liberalnim savezom da formira Vladu i vlada sa vecinom koju mogu stvoriti samo klasicnim parlamentarnim nasiljem", zakljucio je Popovic.

Sef poslanickog kluba SDP-a Ranko Krivokapic izjavio je da se njegova partija slaze sa inicijativom DPS-a.

Slicnog je stava i potpredsjednik SNP-a Predrag Bulatovic koji je rekao da se slaze sa inicijativom za prijevremene izbore, smatrajuci da se zaostrena politicka situacija jedino moze razrijesiti demokratskim putem, dok ce konacan stav oko prijedloga DPS-a da se buduca nova vlast obavezuje da raspise referendum, najvisi organi partije donijeti 15. januara za kada je najavljena sjednica Glavnog odbora SNP-a.

Politicki lider Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Zivkovic rekao je da njegova stranka nije iznenadjena inicijativom DPS Crne Gore o prijevremenim izborima, iako je do prije petnaestak dana njen lider i predsjednik Republike govorio da nema potrebe za vanrednim izborima. Zivkovich je podsjetio da su liberali nudili otvorenu podrsku za manjinsku vladu, ali da to DPS nije zelio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 839 idi na stranu