PROSLAVA NOVE GODINE NA TRGU REPUBLIKE U BEOGRADU

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2000.

16:43

Default images
Poslednji dan 2000. godine protice u poslednjim pripremama za docek novog milenijuma. U Srbiji ce i ove godine slavlje biti skromnije nego u drugim evropskim zemljama, gde se za novogodisnju noc trose neverovatne sume novca. Tako su, na primer, gradjani Nemacke potrosili 200 miliona maraka za kucne vatromete, petarde, svetlece rakete i slican materijal. U Beogradu ce i ove godine biti organizovan docek na Trgu Republike. Prema recima gradskog sekretara za kulturu Tanje Petrovic, na Trgu Republike ce nastupiti Dzez bend Mise Krstica, Ortodoks Kelts i Atomsko Skloniste. U izjavi za Radio B92, ona je najavila i nekoliko DJ nastupa koji ce otvoriti slavlje oko 22:30, "brojne licnosti iz kulturnog i javnog zivota koje ce Beogradjanima licno preneti svoje cestitke", kao i ulazak u 2001. godinu uz scene iz kultnog filma "Odiseja 2001". Program sa centralne bine bice prenosen na tri video bima. Petrovic za ponoc najavljuje i vatromet kakav "do sada nije vidjen u Beogradu".

Posle ponoci na Trgu Republike svirace Atomsko skloniste. Ovo je prvi beogradski nastup hrvatske grupe posle 9 godina. Frontmen benda Bruno Langer izjavio je za B92 da "ova generacija ima tu srecu da ispraca jedan, a docekuje drugi milenijum i da je to dobar razlog da Atomsko skloniste svira u Beogradu". "Izvescemo 'splet rokerskih pesama', to su uglavnom pesme iz starog perioda benda. Svirao sam na promocijama politickih stranaka, pa i HDZ-a, i ne znam zasto su ljudi protiv toga. Ja sam svirao i za Tita i za Tudjmana, a sviracu, eto, i za Kostunicu. Da sam svirao ovde pre dve godine rekli bi da sviram za Milosevica. Tako je to kad neko dugo svira rokenrol", rekao je Langer za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: