DINKIC: ZAVRSENA PRICA

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2000.

22:08

Default images
Guverner Narodne banke Jugoslavije Mladjan Dinkic izjavio je FoNetu da je za njega "zavrsena" prica o izboru zamenika guvernera. Povodom izjave saveznog premijera Zorana Zizica, da ce biti smenjen ako ne prihvati Vuka Ognjanovica za svog zamenika, Dinkic je rekao da je "u cetvrtak o svemu obavestio predsednika Vojislava Kostunicu" i da je time za njega "prica zavrsena". Nisam prihvatio da budem guverner da bih se bavio politickim prepucavanjima, vec da bih sproveo monetarnu stabilizaciju", izjavio je Dinkic.

U emisiji "Direktno" televizije "Studio B" u cetvrtak uvece, Dinkic je kazao da ne bi prihvatio kandidaturu za mesto guvernera da je znao da ce Ognjanovic biti predlozen za zamenika guvernera. On je optuzio Ognjanovica da "nije makao prstom" dok su "iznoseni ogromni devizni iznosi", u vreme "Dafiment banke" i "Jugoskandika" i ocenio da je bio "jedan od najblizih i najkooperativnijih Milosevicevih saradnika". Dinkic je izjavio da je Radivoje Rasovic, koga je on predlozio za zamenika, prvo prihvatio, ali potom "pod pritiscima" odustao. Na direktno pitanje da li ce podneti ostavku ili ipak popustiti ako SNP bude insistirao na Ognjanovicu, Dinkic je kazao da Ognjanovic "nece biti zamenik dok je on guverner".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: