SVILANOVIC U SREDU U NJUJORKU

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2000.

23:23

Default images
Specijalni izaslanik predsednika SR Jugoslavije Goran Svilanovic u sredu putuje u Njujork, gde ce prisustvovati zasedanju Generalne skupstine UN na kojoj bi SRJ trebalo da bude primljena u svetsku organizaciju. "Stvari idu malo brze nego sto sam se ja nadao" rekao je za B92 specijalni izaslanik predsednika SRJ dodajuci da se nada da ce po povratku sa puta moci da saopsti gradjanima nase zemlje "da smo ponovo punopravna clanica Ujedinjenih nacija". "To je vrlo vazna vest za sve koji u ovoj zemlji zive zbog toga sto nama tamo jeste mesto i vazno je da uklonimo prepreke koje su do sada stajale na putu, ne samo kada su u pitanju Ujedinjene nacije, nego i sve druge medjunarodne organizacije", dodao je Svilanovic. Kao sledece korake nase diplomatije, on je najavio prijem SRJ u OEBS i Savet Evrope. "Ova zemlja ima veliku sansu i mislim da je vreme da je iskoristi", rekao je za B92 Goran Svilanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: