KOMPANIJA "MITSUI" KUPILA DEO RTV "PINK"

Izvor: B92

Nedelja, 29.10.2000.

20:41

Default images
Medjunarodna kompanija Mitsui, inace suvlasnik dnevnika "Blic", kupila je pre dva dana deo Radio televizije Pink i time postala njen manjinski vlasnik, saopsteno je u nedelju iz ovih kompanija. Kolicina ulozenog novca i procenat vlasnistva Mitsui-a poslovna su tajna. Punomocnik stranog ulagaca Peter Kelbel istakao je da je, na osnovu njegovih saznanja, to prvo strano ulaganje u neku jugoslovensku kompaniju nakon politickih promena u zemlji, te da su vrlo pazljivo izabrali da ulaganje izvrse u Pink zbog njegove visoke trzisne i medijske pozicije. Zeljko Mitrovic, vlasnik Pinka, o ovom poslovnom potezu za B92 kaze: "Mi smo veoma zadovoljni zato sto je kompanija Mitsui vec dugo prisutna na ovom trzistu i oni su se dokazali, pokazali sa svojim dobrim investicijama i u casopisu Blic i drugim casopisima u regionu jugoistocne Evrope. Ono sto mislim da je jako znacajno za nas to je sto cemo doci do svezeg kapitala ovim ugovorom o stranom ulaganju i mislim da cemo uci u jednu fazu mnogo brzeg razvoja i pravljenja kvalitetnijeg programa", kaze Mitrovic za B92.

Direktor "Blic presa" Miodrag Djuricic u nedelju je izjavio da je osnovni smisao ugovora "programska saradnja" "Mitsuija" i Radio-televizije "Pink". "Osnovni smisao je da se izmedju najgledanije televizije, bez obzira sta se misli o njenom programu, i novinske kuce koja ima ambiciju da koristi za svoj razvoj i druge medije, uspostavi programska saradnja", rekao je Djuricic agenciji Beta. On je dodao da je cilj i da se "Pinku" pomogne da postane "bolja televizija", koriscenjem mogucnosti pisanih medija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: