BOROVIC NAPUSTIO STRANKU, OPTUZUJE DRASKOVICA

Izvor: B92

Nedelja, 22.10.2000.

23:12

Default images
Smenjeni clan Predsednistva Srpskog pokreta obnove Borivoje Borovic izjavio je da je napustio tu stranku i optuzio predsednika SPO Vuka Draskovica da je "izmanipulisao clanove Glavnog odbora", javlja Beta. Sednica Glavnog odbora SPO u prosirenom sastavu zavrsena je u nedelju uvece, a Borovic je potom izjavio novinarima da je SPO "najveca diktatorska stranka Srbije" i da on "u tome ne zeli da ucestvuje". "Opet su bile na isti nacin manipulacije odborom", rekao je Borovic i napomenuo da je Draskovic "drzao govor tri sata" i da se o poverenju glasalo javno, iako to nije po statutu SPO. On je naveo da vise nece komentarisati SPO i najavio da ce o svojim daljim koracima javnost obavestiti u ponedeljak. Borovic je prethodno u pauzi sednice izjavio da je glasanjem o ponudjenoj ostavci predsednika SPO-a Vuka Draskovica "prvi put prekrsen Statut" stranke i naveo da prema Statutu SPO-a, ponudjena ostavka njenog predsednika automatski povlaci imenovanje vrsioca duznosti na toj funkciji i sazivanje vanrednog Sabora.

Komentarisuci istupanje Borivoja Borovica iz SPO, Vuk Draskovic je rekao da je on "automatski iskljucen iz stranke" jer je javno kritikovao rad rukovodstva, umesto da te kritike iznese unutar stranackih organa. "Necasno je i nemoralno iz svoje kuce ici na ulicu i govoriti - ne svidja mi se zena, dete, parket. Koji to budu cinili, smesta se mogu smatrati iskljucenim iz SPO, bez obzira na funkciju koju su imali", kazao je Draskovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: