DRASKOVIC: NISMO POZVANI NA RAZGOVORE O PRELAZNOJ VLADI

Izvor: B92

Petak, 13.10.2000.

16:40

Default images
Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic rekao je da "nista ne zna" o razgovorima predstavnika Demokratske opozicije Srbije i Socijalisticke partije Srbije o raspisivanju izbora u Srbiji i formiranju prelazna Vlade Srbije. "Nismo pozivani na te sastanke iako je prilikom poslednjeg sastanka vodecih politickih grupacija u Skupstini Srbije, SPS preuzeo na sebe obavezu da obavesti sve relevantne partije u republickoj skupstini kada ce biti razgovori nastavljeni", rekao je Draskovic agenciji Beta. Upitan da li je u kontaktima sa predstavnicima DOS-a, Draskovic je rekao da "u zvanicnom kontaktu nije", ali da su "lideri DOS-a njegove 10-godisnje kolege sa kojima kontaktira kao sto je i ranije cinio". "Mi smo za to da se usvoji citav set zakona ukljucujuci i ukidanje zakona o univerzitetu, o informisanju kao i ukidanje zakona po kojem se od mizernih plata i penzija izdrzava Radio-televizija Srbije", rekao je Draskovic i dodao da ce poslanici SPO-a u parlamentu Srbije "na tome insistirati". Draskovic je kazao da SPO zeli formiranje prelazne vlade koja bi dobila legitimitet od skupstine, posle cega bi parlement trebalo raspustiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: