MITING DOS U KRAGUJEVCU

Izvor: B92

Petak, 15.09.2000.

23:49

Default images
Predsednik Demokratske stranke Zoran Djindjic izjavio je u petak uvece u Kragujevcu da Demokratska opozicija Srbije "ima tim koji pobedjuje, ne samo na domacem terenu vec i na svetskom prvenstvu", prenosi Beta. On je na mitingu DOS, pred oko 15.000 ljudi, rekao da je u petak u tom gradu "bio jedan", koji je "ponudio svoj izum - automobil koji ide u rikverc". "Tim automobilom treba da se trkamo unazad dok ceo svet ide unapred", rekao je Djindjic. Izrazivsi uverenje da su gradjani Kragujevca "shvatili o cemu se radi", on je obecao i da se, kada Vojislav Kostunica bude predsednik, "o nasoj zemlji nece govoriti sa prezirom". Predsednik Srpskog pokreta otpora sa Kosova Momcilo Trajkovic je rekao da nam je potreban predsednik "koji slobodno seta Srbijom" i pozvao Srbe sa Kosova da glasaju za DOS jer je drugacije glasanje "produzavanje agonije drzave". Predsednik Socijaldemokratske unije Zarko Korac je ocenio da je jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic danas pokazao sta misli o Kragujevcu. "Grad je bio blokiran policijom iz cele Srbije. Rezim je bio neoprezan kada je zakazao izbore i sada se boji", izjavio je Korac. Na mitingu su govorili i kopredsednik Nove Srbije Velimir Ilic, predsednik Demohriscanske stranke Vladan Batic, predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata Dragan Milovanovic i potpredsednik Demokratske stranke Srbije Vladeta Jankovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: