MILOSEVIC NA DJERDAPU

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2000.

20:12

Default images
Predsednik SRJ Slobodan Milosevic izjavio je da je svako ko nije ucestvovao ili podrzao obnovu zemlje "svojom voljom izbacio sebe iz jednog velikog vremena". "Bilo je i takvih ljudi koji su pokusavali da minimiziraju, omalovaze, ignorisu, pa cak i da se podsmevaju obnovi. Taj podsmeh je i bio i ostao samo znak njihove slabosti", rekao je Milosevic na svecanom skupu nakon sto je pustio u pogon zavrsni agregat hidroelektrane "Djerdap 2". Prema procenama izvestaca sa lica mesta, mitingu je prisustvovalo oko 10.000 ljudi. RTS je javila da je na skupu bilo vise od 100.000 ljudi. Svecanosti su prisustvovali najvisi drzavni i vojni funkcioneri. Milosevic je rekao da je u Srbiji godinu dana od bombardovanja "skoro sve obnovljeno i sve je lepse nego sto je bilo" i da je obnova "izraz narodnog patriotskog stvaralastva, odgovor nasilju i nepravdi, manifestacija civilizacijske superiornosti naroda koji ne dopusta da bude porazen, koji se vekovima bori, opstaje i zivi, samo tako sto uvek uspeva da pobedi zlo".

Vise stotina radnika iz opstine Pozarevac prisustvovalo je mitingu u Kusjaku kod Negotina, gde je, povodom pustanja u rad poslednjeg agregata Hidroelektrane "Djerdap 2", govorio predsednik SRJ Slobodan Milosevic. Ka Kusjaku se uputilo i sedam autobusa iz Kostolca sa radnicima javnih preduzeca "Termoelektrane Kostolac" i "Povrsinski kopovi Kostolac". Kako saznaje Beta, svi putnici su dobili lanc-pakete i dnevnice od po 150 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: