MIHAILOVIC: CELA ZEMLJA POSTALA JE ZABELA

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2000.

23:29

Default images
Posetom selu Oreovica u opstini Zabari, predsednicki kandidat Srpskog pokreta obnove Vojislav Mihailovic je u cetvrtak zavrsio posetu Branicevskom okrugu. Tokom danasnjeg dana Mihailovic je obisao Petrovac na Mlavi, Veliko Laole, Kamenovo, Rasanac, Bozevac, Makce, Rabrovo, Golubac, Veliko Gradiste, Topolovnik, Majilovac, Pozarevac i Oreovicu. U Petrovcu na Mlavi je, setajuci ulicama, razgovarao sa gradjanima, vlasnicima privatnih radnji i prodavcima na zelenoj pijaci. Tokom ove turneje predsednicki kandidat SPO-a obisao je gradilista crkava u selima Rasanac i Topolovnik, kao i u Makcu, Velikom Gradistu i Pozarevcu, gde je sa svestenicima razgovarao o duhovnoj obnovi Srbije. Na konferenciji za novinare u Pozarevcu Mihailovic je izneo svoj predizborni program, koji predvidja resenje kosovskog pitanja, pomirenje sa svetom i medjusobno pomirenje Srba, razvijenu demokratiju i ekonomiju, otvaranje prema svetu, privlacenje stranog kapitala i konacni raskid sa komunizmom. On je ocenio da "pojedine stranke" svojim nastupom u medijima i na promocijama unose konfuziju u biracko telo, i optuzio ih da im je cilj da odmognu Srpskom pokretu obnove, u cemu ih pomazu "takozvani nezavisni mediji". Kandidat SPO-a za predsednika SRJ je izrazio nadu da ce doci do formiranja zajednickih lista SPO-a i Demokratske opozicije Srbije za lokalne izbore, prenosi Beta.

Predsednicki kandidat Srpskog pokreta obnove Vojislav Mihailovic izjavio je da je "do pre deset godina Zabela bila samo poznati zatvor kod Pozarevca, a sada je, zahvaljujuci politici koja je vodjena proteklih godina, cela zemlja postala Zabela", prenosi Sluzba SPO za informisanje. "Oni koji su u Zabeli izaci ce na slobodu kada im isteknu kazne ili dobiju pomilovanje, a mi koji smo u SRJ pretvorenoj u Zabelu postacemo slobodni kada se promeni sadasnja vlast", rekao je Mihailovic u Pozarevcu, nastavljajuci predizbornu kampanju. On je dodao da "u svetu danas postoje dva 'zabranjena grada', onaj u Kini, koji je turisticka atrakcija, i Pozarevac, cije ime, zbog onoga sto trenutno simbolise, ljudi izgovaraju s najneugodnijim osecanjima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: