DPS NECE OMETATI SAVEZNE IZBORE

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2000.

20:43

Default images
U vili Gorica u Podgorici odrzana je druga runda razgovora predstavnika DPS-a i SNP-a. Udarne teme bile su predstojeci savezni izbori i odnos drzavnih organa prema opstinama u kojima je na vlasti SNP. Ucesnici sastanka su se saglasali da predstojeci savezni izbori u Crnoj Gori moraju proci mirno, slobodno, bez ometanja i stetnih posledica po bilo koga, te da ih crnogorska vlast nece ometati. Na konferenciji za novinare nakon trocasovnih razgovora potpredsednik SNP-a Zoran Zizic je izjavio da ce ove dve partije pokusati da nadju model po kojem ce SNP-u biti omogucen pristup biralistima u Crnoj Gori i drzavnim medijima, a DPS-u kontrola birackih mesta. Potpredsednik DPS-a Filip Vujanovic je rekao da njegova partija nije promenila stav prema saveznim izborima, ali je dodao da ona ocekuje da ce na birackim mestima u Crnoj Gori biti omogucena kontrola toka i ishoda glasanja. "Ta pitanja smo ostavili otvorena i o njima cemo nastaviti razgovore na partijskom ili ekspertskom nivou. Ako nadjemo model koji obuhvata ocekivanja, onda cemo ih prihvatiti", rekao je Vujanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: