DRASKOVIC: MOTIV OTMICE PREDSEDNICKA KANDIDATURA

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2000.

23:15

Default images
Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Draskovic je ocenio da otmica bivseg predsednika Predsednistva Srbije Ivana Stambolica "akt organizovanog terorizma", ciji je motiv sprecavanje Stamboliceve kandidature na predstojecim izborima za predsednika SR Jugoslavije. "Milosevicev stab je sigurno doznao i da je sirom Srbije vec bilo prikupljeno nekoliko desetina hiljada potpisa za Stambolicevu kandidaturu i da su te potpise gotovo iskljucivo davali clanovi Socijalisticke partije Srbije", rekao je Draskovic za beogradski "Glas javnosti" od petka. Prema njegovim recima, "Milosevicev stab je verovatno saznao i da je Stambolic bio pod snaznim pritiskom mnogih istaknutih clanova SPS-a da prihvati predsednicku kandidaturu, pa je rezim odlucio da preventivno ukloni mozda svog najopasnijeg protivnika, koji bi bukvalno opasno uzdrmao biracko telo socijalista, odnosno Slobodana Milosevica", prenosi Beta. "Siguran sam da ce, i po zemaljskoj i po Bozijoj pravdi, na izborima lose proci svi oni koji pokusavaju da izvuku profit iz cinjenice da Ivan Stambolic ne moze da se kandiduje za predsednika i da Vuk Draskovic ne moze da se vrati u Srbiju", dodao je lider SPO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: