SOLANA: EU PODRZAVA STAV CRNE GORE

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2000.

20:47

Default images
Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je u cetvrtak uvece u Dubrovniku da EU podrzava stav Crne Gore o neucestvovanju na izborima na nivou SRJ, kao i njena nastojanja da ocuva demokratske i reformske procese, prenosi Srna. Solana je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa crnogorskim predsjednikom Milom Djukanovicem u Dubrovniku, naglasio podrsku institucija EU Crnoj Gori i "politici, koju vode premijer i Vlada Crne Gore". Odgovarajuci na pitanje da li EU Crnoj Gori moze dati garancije bezbednosti u slucaju eskalacije nasinja u regionu, Solana je rekao da oni ne zele da se mesaju u unutrasnju politiku Crne Gore, ali da "Djukanovic i njegov narod mogu da racunaju na svoje prijatelje". Solana je istakao da ce pomoc Crnoj Gori biti nastavljena na "najrazlicitije nacine". Djukanovic je upoznao Solanu sa razlogom neucestvovanja Crne Gore na saveznim izborima, isticuci da je to "politicki odnos prema nasilju, koje je preduzeo Slobodan Milosevic". Na konferenciji za novinare je receno da su Djukanovic i Solana razgovarali o politickim odosima Crne Gore i Srbije, u svetlu saveznih izbora, o relizaciji dogovorenih programa saradnje, novim projektima, kao i o liberizaciji trgovine izmedju ove Republike i zemalja EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: