OPTUZNICA PROTIV VELJKOVICA ZA POKUSAJ UBISTVA

Izvor: B92

Petak, 30.06.2000.

22:12

Default images
Protiv Momcila Veljkovica, aktiviste pokreta "Otpor" i clana Srpskog pokreta obnove, uhapsenog nakon tuce sa radnicima preduzeca "Madona", u petak je podignuta optuznica za krivicno delo ubistva u pokusaju, receno je Veljkovicevoj porodici u pozarevackom okruznom tuzilastvu. Clanovima porodice Veljkovic u tuzilastvu je jos receno da je takva odluka doneta nakon pismene preporuke iz Republickog javnog tuzilastva. Optuznici su podigli zamenici okruznog javnog tuzioca u Pozarevcu Dragan Petrovic i Dimitar Krstev, koji su takodje odlucili da se za ucesce u tuci optuze Veljkovicevi prijatelji, aktivista "Otpora" Radojko Lukovic i advokat Nebojsa Sokolovic, kao i radnici preduzeca "Madona" Sasa i Milan Lazic. Zamenici tuzioca odustali su od krivicnog gonjenja radnika "Madone" Milana Bajica i Bojana Tadica, kao i vlasnika kafica "Pasaz", u kojem je tuca pocela, Zorana Ivanovica Roleksa. U medjuvremenu je Vanraspravno vece Okruznog suda u Pozarevcu odlucilo da se posle dvomesecnog pritvora odmah oslobode Radojko Lukovic i Momcilo Veljkovic. Nakon pustanja na slobodu Momcilo Veljkovic je za B2-92 rekao da su strazari bili izuzetno korektni, dok je rukovodstvo vrsilo, kako je rekao, stravican psiholoski pritisak na njih. “Ja se uzdam u pravdu. Jer svi dokazi, sve cinjenice ukazuju na to da smo mi zrtve, i to svi znaju”, rekao je Veljkovic. Jedan od branilaca Veljkovića, Lukovića i Sokolovića, advokat Ruža Lazić ocenila je u izjavi za B2-92, da je u pitanju kompromis, ali da će advokati insistirati da se postupak pokrene i protiv Tadića, Bajića i Ivanovića. - Nalazimo se prakticno na pola puta do utvrdijivanja prave istine u pozarevcu od treceg maja. Ovde je, prakticno, ucinjen kompromis, jer je prema Momcilu Veljkovicu ukinut pritvor i istovremeno podignuta optuznica za pokusaj ubistva. Kao branioci, bili smo u pravu kada smo tvrdili da se istovremeno vodi istraga i po krivicnoj prijavi protiv Milana i Sase Lazica, Tadic i Banovic Zorana i Bajic Milana. Oni su sve vreme bili na slobodi, dok su u pritvnoru bili Lukovic, Veljkovic i Sokolovic. Mi cemo kao branioci preuzeti gonjenje, jer je tuzilac prakticno odustao od gonjenja od Tadica, Milana Pajica i Zorana Ivanovica, rekla je ona radiju B2-92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: