DJUKANOVIC: BEOGRAD ME NE INTERESUJE

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2000.

10:47

Default images
Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic izjavio je da "ne mari" za to sto ce njegov susret sa hrvatskim predsednikom Stjepanom Mesicem naici na "zestoko osporavanje Beograda". Kako su u nedelju preneli podgoricki mediji, Djukanovic je ocenio da ce osporavanje tog susreta biti "u kontekstu celokupne politike" beogradskih vlasti prema Crnoj Gori, i dodao da "do sada nije mario za takve stavove", tako da "ne mari ni u ovom trenutku". On je rekao da je "u interesu Crne Gore da razvija dobre odnose sa okruzenjem", sto je, kako je kazao, i bio cilj njegove kratke posete Hrvatskoj. Djukanovic je optuzio "rezim u Beogradu" da se "nije odrekao ambicija da zadrzi Crnu Goru u kavezu svojih nerealnih i diktatorskih velikodrzavnih projekata". Crne Gora, prema Djukanovicevim recima, "nije mladji brat", i ne vodi ni "antisrpsku, niti prosrpsku, vec crnogorsku politiku, koja nailazi na veliku podrsku u regionu i u siroj medjunarodnoj zajednici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: