UBIJEN DJUKANOVICEV SAVETNIK ZA BEZBEDNOST

Izvor: B92

Četvrtak, 01.06.2000.

23:25

Default images
Savetnik crnogorskog predsednika za bezbednost Goran Zugic ubijen je u sredu uvece, oko 23 sata, "hicima iz vatrenog oruzja", ispred ulaza zgrade u kojoj je stanovao, u Bulevaru Save Kovacevica, broj 11, u Podgorici, saopstilo je Ministarstvo unutrasnjih poslova Crne Gore. U kratkom saopstenju se navodi da pripadnici MUP-a preduzimaju opsezne mere na planu rasvetljavanja tog dela i da ce javnost o tome biti blagovremeno informisana. Kako javlja dopisnik Radija B2-92 iz Podgorice, podgoricke "Vijesti" pisu da je prema nezvanicnim informacijama Zugic pogodjen sa vise hitaca u glavu iz automatskog oruzja u trenutku kad je ulazio u zgradu. U trenutku ubistva cula su se tri pucnja, a policija je sinoc blokirala sve okolne ulice i uzi deo grada ali do zakljucenja lista, potera za ubicama bila je bez rezultata. Telo ubijenog Zugica u pratnji vise desetina specijalaca prevezeno je rano jutros u Klinicki centar. Zugicevo ubistvo, kako pisu "Vijesti" izvedeno je po istom scenariju po kome je u Beogradu u poslednjih godinu dana likvidirano vise desetina ljudi, a ubice nisu pronadjene. Ovo je, pise list, prvi politicki atentat koji je na taj nacin izvrsen u Crnoj Gori. Zugic je imao 39 godina i vazio je za jednog od najblizih i najpouzdanijih saradnika predsednika Djukanovica, ciji je savetnik za nacionalnu bezbednost, bio od marta 1988. g. Pre toga bio je nacelnik Centra bezbednosti u Herceg Novom. Crnogorski predsednik Milo Djukanovic ocenio je da je ubistvo njegovog savetnika za bezbednost Gorana Zugica "teroristicki akt sa politickim prizvukom". Govoreci na komemomoraciji u Podgorici, Djukanovic je rekao da je onaj ko je sinoc pucao u Zugica izvrsio "teroristicki akt protiv demokratije u Crnoj Gori i protiv bezbednosti gradjana". Djukanovic je onima "koji danas mozda zbog tog zlocina likuju", porucio da "Crnu Goru niko nece pokolebati i obeshrabriti da nastavi sa vodjenjem drzavne politike koja ce tu republiku, kao stabilnu, demokratsku i otvorenu multietnicku zajednicu, voditi putevima mira u drustvo razvijenih evropskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: