VESELINOV: PREDLOG OTPORA NIJE POSEBNO STAVLJEN NA DNEVNI RED

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2000.

22:10

Default images
"Predstavnici 'Otpora' nemaju nameru da pojedinacno kontaktiraju lidere opozicionih partija povodom zahteva za mirnu odbranu od represije, koji im je upucen na mitingu u Beogradu, uprkos cinjenici sto danas istice rok koji smo im tada postavili , da se o tome izjasne", rekao je za B2-92 aktivista "Otpora" Ivan Marovic i dodao: "Mi cemo se posvetiti tome da okupimo lokalnu opoziciju u gradovima i da sa njima napravimo isto to na lokalnom nivou, a Beograd moze da misli o tome sta hoce - represija nece prestati, a da se mi ne branimo od represije to je suludo i neproduktivno". Predsednik Koalicije Vojvodine Dragan Veselinov, predsedavajuci narednog sastanka opozicije zakaznog za petak 2. Juni, ukratko je za B2-92 najavio dnevni red sastanka ne zeleci da govori o detaljima: "Mi smo na dnevni red stavili pitanje o kojem smo se dogovarali u prethodnih nekoliko dana, posebno pre mitinga, a to je dogovor o daljoj izbornoj i politickoj strategiji, uz to razmatracemo i molbe nekih organizacija koje zele da pristupe demokratskoj opoziciji". Na pitanje da li ce na dnevnom redu evetnualno biti Pedlog strategije delovanja koji je predstavnik "Otpora", urucio celnicima opozicije 27. Maja, na mitingu u Beogradu, sa zahtevom da se o tome izjasne do danas, Veselinov je odgovorio: "U svojstvu predsedavajuceg ne pristajem ni na kakve zahteve organizacija izvan demokratske opozicije Srbije, a ukoliko neka od partija koje su clanice opozicionih partija zeli da se razgovora o pitanjima koje neka druga organizacija predlaze, o tome ce odluciti same partije na sastanku", kaze Veselinov. Otporas Ivan Marovic komentarisuci ovakav stav opozicionog celnika kaze: "Ja ne mogu da shvatim, kako neko moze biti slep pored ociju. Mi nemamo nameru da budemo taoci nekoga ko sedi u kuli od peska i da cekamo da plima nadodje. Mi cemo sprovesti sve sto je u nasoj moci a bogami mozemo dosta da uradimo da se to sprovede u delo - bez obzira sta pojedinci misle".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: