PRIVODJENJE OTPORASA I OPOZICIONARA

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2000.

22:10

Default images
Vise aktivista Narodnog pokreta "Otpor", ukljucujuci trojicu maloletnika, privodjeno je danas na informativni razgovor u policijske stanice u vise mesta u Srbiji, saaopstio je taj pokret. Protiv aktiviste "Otpora" iz Panceva Nikole Damjanovica pokrenuta je istraga, kako mu je receno, zbog toga sto ga je grupa mladica optuzila za kradju bicikla. Dvojica maloletnih aktivista "Otpora" privedena su u Nisu dok su se iz jednog kafica vracali kuci. Oni su bili zatvoreni u celiji oko dva sata, nakon cega su ispitivani, slikani i uzeti su im otisci prstiju, navodi se u saopstenju. Policija u Zrenjaninu privela je aktivistu "Otpora" Miodraga Lolica, a pusten je nakon jednocasovnog ispitivanja. U saopstenju "Otpora" navodi se da je policija hapsila u Aleksincu jednog maloletnog aktivistu "Otpora" D.R, kao i clana Demokratske stranke Milosa Kovandica. Jedan od dvojice aktivista pokreta "Otpor" koje je juce privela zajecarska policija oslobodjen je kasno sinoc, dok se drugi jos nalazi u pritvoru. Pomenuta dvojica aktivista "Otpora" privedena su pod optuzbom da su nedavno u zajecarskom naselju Kotlujevac pisali grafite protiv vlasti, sto su oni i priznali. “Nova Srbija” je saopstila da je clan Glavnog odbora te stranke i predsednik njenog Opstinskog odbora u Prokuplju Milorad Gogic juce priveden u policijsku stanicu. U saopstenju se navodi da je Gogic u policiji ispitivan o ciljevima Nove Srbije i njenoj saradnji s pokretom Otpor. Posle informativnog razgovora, uradjena je "kriminalisticko - tehnicka" obrada, sto podrazumeva fotografisanje i uzimanje otisaka prstiju, a Gogic je pusten posle sest sati, kaze se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: