Svilanovic i Kostunica o opozicionoj strategiji

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2000.

20:36

Default images
Predsednik Gradjanskog saveza Srbije (GSS) Goran Svilanovic izjavio je FoNetu da bi naredni sastanak demokratske opozicije, ovog puta u organizaciji Saveza za promene, mogao biti zakazan za pocetak sledece nedelje. On je istakao da predstavnici Srba sa Kosova, vladika Artemije i Momcilo Trajkovic, insistiraju da se sastanak odrzi sto pre, jer im je potrebna podrska za odluke o ucescu u institucijama Kosova i formiranje lokalne samouprave u delovima pokrajine sa vecinskim srpskim zivljem. "Kosovo ce biti samo jedna od tema sastanka ujedinjene opozicije, a nikako jedina", rekao je Svilanovic.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Kostunica ocenio je da je vise nego jasno da brojni sastanci predstavnika opozicije i medjunarodne zajednice ne donose nikakve rezultate, javlja B2-92. “Oni nece dovesti do ukidanja sankcija”, rekao je Kostunica na konferenciji za novinare i dodao:

"Kad se borimo za izbore treba da zaboravimo da medjunarodna zajednica uopste postoji. To je nasa stvar, to je nase pitanje, to je nesto za sta se samo mi mozemo izboriti, i njabolje to mozemo uciniti sami. Vazno je da dodje do demokratskih izbora, vazno je istaci spremnost da se drzava demokratizuje da SRJ pristupi medjunarodnim integracijama, a voditi jalove razgovore, praviti programe da im se dopadnemo – bez svrhe je", zakljucio je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: