Popis imovine "ABC produkt" - policija u stampariji

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2000.

20:56

Default images
Novinsko-izdavacko preduzece "Glas javnosti" saopstilo je da su u ponedeljak uvece oko 19 sati u prostorije "ABC produkta" usli policajci i pripadnici agencije za obezbedjenje "Protekt tim" sa nalogom za popis imovine, javlja Beta. "Dosli su sa namerom da obezbede sudskog izvrsioca koji je doneo resenje Privrednog suda, sa potpisom sudije Vladimira Kozara, kojim se, kao privremena mera, nalaze popisivanje svih stamparskih masina na nasoj adresi i zabrana njihovog korisćenja", navodi se u saopstenju "Glasa javnosti". Glavni i odgovorni urednik dnevnika "Glas javnosti" i doskorasnji direktor "ABC Grafike" Slavoljub Kacarevic rekao je Beti da se tim resenjem "pokusava zabrana" izlaska "Glasa javnosti" i svih listova koji se stampaju u "ABC Produktu". Kacarevic je oko 20.30 h rekao Radiju B2-92 da je u trenutku kad se pojavila policija postojala bojazan da ce biti zabranjeno stampanje dnevnika "Glas javnosti", ali da do toga, ipak,nije doslo, te ce se list naci narednog dana u prodaji.

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija najostrije protestuje zbog odluke da se otvori stecajni postupak nad stamparijom "ABC Grafika" i zahteva da se nezakoniti postupci protiv 'ABC Grafike' smesta obustave. ANEM protestuje zbog toga sto je za obezbedjenje sprovodjenja ove odluke angazovano privatno obezbedjenje, s obzirom na to da, po zakonu, odluke suda sprovode sudski izvrsitelji ili organi javne bezbednosti i zapitao se iz kojih se fondova placa naknada za angazovano privatno obezbedjenje. ANEM je ocenio da je Privredni sud, "pod rukovodstvom predsednice tog suda Milene Arezine, postao leglo nezakonitosti i uzurpacija koje preduzima rezim u obracunu sa svojim politickim protivnicima, pre svega nezavisnim medijima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: